Nodee

For en liten stund siden var jeg innom Nodee. Den asiatiske restauranten ligger rett ved Colosseum kino/Frognerparken (Middelthunsgt 25) på Majorstua. Og den er ikke bare oppført i Michelins guide for ingenting! Den er en stor favoritt blandt mange, bla.a kjente fjes, partymennesker og familier på dagtid. Restauranten er også en av mine favoritten som jeg ønsker stadig å komme tilbake til. Siden Nodee har samme eier som Dinner (i Stortingsgt) bærer de noe av samme preg innen atmosfære og mat.

Når du er på Nodee blir du møtt av en hyggelig betjening og det er et kjempe koselig sted hvor jeg kan sitte i timevis. Det er jo netopp det jeg gjorde sist i alle fall da jeg ble servert en 8-retter middag der! ;) Men de som bare vil innom en liten tur er det god plass ved sushibaren.

 

forrett satt sammen av bl.a. asiatisk kake av fisk, vårrull, en sushibit, og en røkt kamskjell

sashimi med rogn og avokadoen av mine favotitter er foie gras, just love it! her er den resvert i sushistyle. her er "makiene" litt spicy. nydelig!

 

skalldyr med litt grønnsakerher fikk vi sake med flytende gull og en liten klype salt så vi ikke trenger å kjede oss mens vi venter på at neste rett skal gjøres klarsitter og koser oss mens vi ser på at apparatet jobberdette "apparatet" er egentlig en gammeldags asiatisk kaffemaskin. men her ligger det grønnsaker i den øvre delen og vann i den nedre. når man setter på gassen, begynner vannet å trekke seg opp til grønnsakene. når det er ferdig kokt går vannet tilbake ned igjen. dermed får vannet alt ut av grønnsakene. neste steg er:her er alt klart til suppen, kjøtt og nye grønnsaker. da heller de grønnsaksvannet over (utrolig hvordan de klarte å timingen. kommer med suppeskålen akkurat når vannet var ferdig!)sim sala bim!tada! sånn ser 24 karat gull utog sån ser det ut når jeg prøver å pynte meg med 24 karat før jeg spiser det opp ;)i <3 dim sum ;) men her er det noe mer også med saus på glass tilfant ut at det var et lite hjerte på dim sum'en <3 som om den viste at den var ment for meg :Pneste rett er hummer med salat

vi begynner å nærme oss desserten. her er en utrolig god japansk plommevin med rent sølv flytende i glassetde tre forskjellige vin vi ble servert denne kvelden i tillegg til fruktdrink og japansk teendelig har vi kommet oss til desserten etter noen timer. her er det en liten mix. creme brulée, gele toppet med krem, utrolig god mangodessert, frukt og skjokolade foundant med coccosis (under)! beste foundant i byen?! mmm

oh, Nodee, u gotta love it..!  

 

 

Vil også minne om at det er fortsatt ikke for sent til å stemme på meg i Brun & Blid-konkurransen. Og jeg trenger mange stremmer før utgangen av denne måneden (mars 1012). Gå inn på linken og stem ved å trykke på "Like" oppe til høyre.

http://www.brunogblidmodell.no/submissions/julie-sara/

Dere må gjerne dele den med andre også;)

Xoxo J

4 kommentarer

Silje

12.03.2012 kl.16:31

du må være rik.

Julie Sara

12.03.2012 kl.16:57

Silje: jeg har ikke sagt at jeg har betalt for alt dette selv da ;)

13.03.2012 kl.18:47

Oh, så mye deilig mat du spiste..! Jeg fikk lyst til å besøke dette stedet! En gang..

Julie Sara

13.03.2012 kl.22:52

Anonym: Ja, den maten var utrolig god! Jeg har vært der flere ganger og vil alltid tilbake igjen. Så det er noe du absolutt burde prøve ut ;)

Skriv en ny kommentar

hits