Oslo Hudpleieklinikk - Elixir

Her om dagen fikk jeg hudanalyse på Oslo Hudpleieklinikk. Det de bruker er en maskin fra Elixir som scanner inn bilder av ansiktet og dermed er det mulig å se hudens kvalitet "under lupen".  Her kan man se etter de forskjellige skadene på huden man evt skulle ha.

vanlig bilde zoomet godt inn.. alle urenheter kommer godt til synet

røde flekker som viser bl.a. sprengte blodkarbrune flekker viser hovedsaklig solskader, men også porer fylte av talg kommer frem

 

Hensikten med denne analysen er selfølgelig å se hvilke skader man har og problemområdene. Mange vil kanskje si at man vet hvor man har sine problemområder. Men poenget er at det er mye som ligger skjult i det andre hudlaget vi har under. De skadene man evt har der, ser man som regel ikke i første omgang når de har dannet seg. Da ser man bare de skadene man skulle ha på det ytre hudlaget, som f.eks. hvis man skjærer seg. Blir du solbrendt noen ganger vil du være rød og det vil som regel gå over raskt. I virkeligheten ligger skadene i dybden. Dersom disse skadene ikke blir behandlet vil de etterhvert komme frem på det ytre laget og kunne sees for alle. Det er derfor man nå kan få en hudanalyse og kan forebygge nye skader og unngå at de som er der fra før av kommer til synet. Når man vet hva problemet er (hvilke skader på hvilke steder) - blir det mulig å behandle disse. Man vil vel ikke vente til at skadene i ansiktet viser seg for offentligheten ;)

Når du har tatt en hudanalyse med Elixir-maskinen vil man fort se hvilke produkter man trneger. Betjeningen er hyggelig og veldig behjelpelig, og setter opp en serie produkter tilpasset deg. Her er mine produkter:Min serie består av Gentle Cleanser, Glykol Pads med 5% glykolsyre, Smoothing Cream 10% og Rich Moisturizing Cream. Alle produktene er fra Elixir Cosmeceuticals.

Altså:

1) En mild hudrens som kan også brukes på huden rundt øyne. 2) En krem rik på fuktighet siden jeg har tørr hud. I tillegg er det veldig lurt å bruke en rikere fuktighetskrem på vinteren når luften er så kald. Det kan igjen påvirke huden. 3) Pads gjennomfuktet med 5% glykolsyre som jeg skal ta på områdene hvor jeg har mye talgproduksjon. Det kjennetegner store mørke porer som befinner seg vanligvis på nesen. 4) Skal bruke disse padsene sammen med Smoothing Cream 10% to ganger i uken. Disse to hører sammen, men forskjellen er at padsene brukes helst kun på spesifikke områder, men kremen skal jeg bruke på hele ansiktet. Grunnen til at de to bare skal brukes to ganger i uken er for å ikke iritere huden pga syren. Derfor har de også en lav verdi syre i %. Dette er til å begynne med, mens senere kan man både øke syreinnholdet og hyppigere bruk. 

Grunnet "Cosmeceuticals" er fordi produktene er dels kosmetiske og dels kliniske. De er utarbeidet av to nordmenn og er laget i USA.

Etter at man har brukt produktene i en periode på kanskje 3 måneder går man til en ny hudanalyse for å se forbedringer og forsikre seg at produktene er de riktige for deg. (For produktene skal være riktige i utgangspunktet og er det i de fleste tilfellene, men samtidig - alle har forskjellig hud så det finnes ikke alltid et fasitsvar). Man kan da også gå over til produkter som inneholder mer syre dersom hudpleier vil anbefale det. Meningen er jo at det skal virke! Det er de veldig opptatt av på Hudpleieklinikken og det merkes.

Oslo Hudpleieklinikk ligger på Majorstua, Grünerløkka, Frogner og i sentrum. Lokalene er lyse og trivelige. Det var et hygelig sted å være, også pga menneskene.  De fører flere hudpleiemerker og tilbyr mange behandlinger. Blandt merkene har de bl.a. også Bad Norwegian-kremen for menn som jeg skrev om tidligere i år. Om den kan du lese i dette inlegget.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits