Krav Maga - selvforsvarskurs

Det er lørdag formiddag og jeg og Ks er på vei til Krav Maga Akademiet som ligger noen få meter fra krysset på Alexander Kiellands plass. Ingen av oss har fått sovet helt ut, siden vi var på NRJ-festen i går. Vi prøvde å dra hjem tidlig da. Da vi kom frem blir vi møtt av et hyggelig miljø og noen kjekke menn som skal være med oss i hele 5 timer. 

Kurset er for jenter som vil lære seg selvforsvar. Det var mange fremmøtte. Vi begynte med en lett oppvarming før vi begynte å lære noen grep. Disse går ut på real life-situasjoner f.eks. som kveletak eller overraskende angrep bakfra. Etter å ha lært et grep fikk vi praktisere på en partner med pute. For at slagene i( puten) skulle være effektive måtte man gi alt. Samtidig fikk den andre som holdt på puten trene litt på å ta i mot noen støt. Vi fikk noen pauser innimellom, samt en matpause. Så var det mer av det fysiske før vi avsluttet med en teoritime holdt av Ole Boe, som har for øvrig Ph.D i psykologi.

Kurset var gratis og det kommer flere kurs i fremtiden. Men det hørtes ut som at de måtte begynne å ta betalt en rimelig sum i fremtiden da Oslo Kommune har sviktet Krav Maga Akademiet ved å ikke støtte dem. Det er egentlig ganske trist og se at noe bør få prioritet ikke blir sett. I tillegg til at det er et aktuelt tema ifm voldtektsøkningen her i Oslo. Så det er bare å finne frivillige sponsorer! 

Tiden går mot slutten, men timene har gått fort. Vi har hatt det gøy og begynner å blitt ganske slitne. Men det er en deilig følelse når du vet du har gitt alt og priortert å være til stedet og bruke tiden din på noe nyttig. Nå vil vi bare komme oss hjem, hoppe i dusjen og slappe litt av etter en hard dag. 

Krav Maga Akademiet finnes på facebook og har egen hjemmeside .

 

I pausen oppdager jeg plutselig dette Having fun kicking some ass!Meg og AndersMe and my sexy "man" Her er et annet bevis på at det gikk hardt for seg selv om vi bare slo i puter. (Har egentlig merker på begge albuer, men vanskelig å få med det andre merket på bildet). But we had a lot of fun!

Én kommentar

Eline <3

04.02.2012 kl.10:46

Au så litt vondt ut. men kult ! Fin blogg. hadde blitt glad for en kommentar tilbake ! <3

Skriv en ny kommentar

hits