Hverdags "must" på 1-2-3

Hverdags "must" på 1-2-3


Dersom du vil ha en ren og fin hun er det viktig med rutiner. Er du ikke så glad i rutiner, så ikke tenk på det som en rutine. Det vil komme ganske naturlig til deg med tiden. Og når du begynner å se at det virker blir du bare motivert til å fortsette.


Kvelds rutine


1. Fjern sminken
Du kan bruke sminkefjer-servietter, olje/ikke olje-basert sminkefjerner, eller rensemelk. OBS: Dersom du skal bruke rensemelk må du passe på at du kjøper en som kan brukes til å fjerne øyesminke også! For det er nemlig noen man ikke bør få på øyne, også blandt luksusmerker.

2. Rens huden med en hudrenser
Her er det mange av oss som trenger en god hudrenser som ikke bare fjerner sminken, men også renser porene i dybden av huden. Da kan vi få renset huden for all den forurensningen den har blitt utsatt for i løpet av dagen.

3. Bruk en toner
Toner klargjør huden før du kan legge på nattkrem. Ettersom tonere er veldig tynne i konsistensen er det vanlig å ha den på bommulpads før man påfører den på huden. Det som skjer da er at rester av sminkefjerneren kommer bort og porene lukkes. Dersom restene (også usynlige) av sminkefjerneren sitter igjen på huden, kan det motvirke kremen til å trenge seg inn og virke som den skal.

4. Påfør olje/serum/øyekrem + nattkrem
Huden fungerer litt annerledes om natten i likhet med resten av kroppen vår. For at huden skal da kunne få riktig næring er det best å bruke nattkrem. Dersom du synes det kan bli litt dyrt å kjøpe to kremer - til dag og natt - har du alterativer. Det finnes nemlig noen kremer som er egnet til både dag- og nattbruk.
Før du påfører kremen:
Det er mange som trenger noe litt ekstra.

-Øyekrem er greit å påføre først siden den skal bare rundt øyne. Og da slipper du å vaske hendene før du skal ta på (hele)ansiktskremen.

-Serum kan også brukes om natten, da kan man bruke nattserum. Den vil gjøre noe ekstra for dere som trenger det. Spesielt når man kommer litt opp i alderen vil man gjerne ha en oppstramningsserum e.l. Den er mer effektiv enn krem, men er likevel vanligvis ikke nok til å kunne bruke den alene. For best resultat forføres den på huden først.

-Oljer finnes det mange av. Det er spesialoljer som skal påføres på huden. De har alle sine virkninger. Har du veldig tør hud, kan fuktighetsoljen optimalisere resultatet på huden. Det samme kan en oppstrammende olje gjøre.
Olje er en sær væske å påføre på huden. Derfor er det ikke nødvendig å påføre et helt lag med olje over hele ansiktet før du tar på krem. Du kan enten blande oljen i håndflaten sammen med kremen, eller så kan du påføre oljen de stedene du føler det er nødvendig før du tar på krem.

Ikke overdriv med bruken av krem!!!
Det er viktig for huden å kunne forholde seg til en type krem. Hvis du har flere kremer hjemme, kan det være fristende å påføre begge hvis de lover ulike resultater. Hvis du tror at du kan slå to fluer i en smekk da, så er det ikke riktig. Huden kan bli stresset av dette og du kan få urenheter. Det samme gjelder hvis du bytter om på kremene annen hver dag eller noe.


Morgenrutine

På samme måte som i kveldsrutinen utenom at du ikke har noe sminke å fjerne og slipper derfor å bruke sminkefjerner.

1. Rens huden med hudrens
- Huden trenger en rens på morgenen også. Det kan ha komme støvpartikler eller noe annet fra luften som bør fjernes. Det er jo greit å starte en ny dag med blanke ark, er det ikke det?

2. Bruk toner
- Rens huden for restene av hudrenseren/lukk porene. Da er huden din klar for ny påføring av krem.

3. Påfør krem
Men husk evt. serum og/eller øyekrem først. Olje bør man ikke bruke om dagen hvis du skal ut blandt mennesker. Det kan få huden til å se veldig blank of fet ut. Ikke så lurt som et underlag for sminke heller!


Sminkefjernere(fra venstre)
Servietter fra Simple, sminkefjerner fra L´Ancóme (fås med- og uten olje), rensemelk fra Eucerin

Rensere(fra venstre)
Fruktsyrebasert rens fra MD Formulations, Premium White fra Helena Rubinstein, Cleansing foam fra Shiseido


Tonere(fra venstre)
Clean & fresh, forfriskende toner fra Garnier, toner for tør hud fra Darphin, fuktighetsgivende toner fra L´Oreal


Som regel når man kjøper et produkt finnes det alltid flere produkter i samme serie som skal komplimentere hverandre og bør/kan brukes sammen(rett etter hverandre). Derfor får man alltid (mer eller mindre?) kjøpt toner sammen med rensemelk).

Viktig

Når du skal kjøpe hudpleieprodukter eller sminke som foundation, er det viktig å velge serien, evt enkeltprodukt som er tilpasset nettopp din hudtype. Kun da vil du oppnå resultat som du vil bli fornøyd med.

De fleste typer av foundation tylbyr utgaver som er tilegnet de forskjellige hudtypene. Da vil den sitte på bedre, og se bedre ut på huden din.

 Er du usikker på hva du bør velge vil jeg råde deg å spørre noen som jobber i et parfymeri om de kan veilede deg. Da mener jeg ikke noen som jobber på parfymerie avdelingen på H&M eller Cubus. Gå til f.eks. Estetique. Mange av de som jobber der er med på på kurs for nye produkter med gjevne mellomrom og kan gi deg en bedre veiledning. Et annet alternativ er selfølgelig å gå til en hudpleiesalong og få hjelp der. Samtidig som de vil kunne selge deg de produktene de har nettopp hos dem. Og disse produktene kan ofte være litt dyrere.


Send inn spørsmål om det er noe dere lurer på!
Lykke til!Xoxo Julie

4 kommentarer

<3 martinebugge

31.03.2010 kl.15:45

fint bilde :D

hauntedsoul

31.03.2010 kl.15:47

mye styr (x

smultron

31.03.2010 kl.15:49

fin blogg:)

kommentere våres?

Silje Bråstad

31.03.2010 kl.15:49

fin blogg :)

Skriv en ny kommentar

hits