Sminke på budsjett

Budsjettsminke

Etter mitt siste sminketips-inlegget fant jeg ut at en av veninnene mine hadde brukt nesten hele lønnen sin på sminke. Det var ikke akkurat meningen at det skulle skje da. Men likevel er det bra å investere i gode produkter. Husk at de skal sitte på ansiktet ditt. Og dette er ditt ansikt utad til verden.

Jeg tenkte likevel jeg skulle komme med noen billigere tips til dere også. Det kan kanskje være greit hvis man vil teste ut hvilken type make-up man liker. Evt trene opp ved å eksperimentere for de med mindre erfaring. Så slipper man å bruke en formue på det.

Jeg vil råde å eksprimentere når man har god tid. F.eks. på kvleden før du skal legge deg. Da skal jo sminken av snart uansett. Da trenger man ikke å sette noen grenser for sin kreativitet. Du kan f.eks. legge forskjellig make-up på hver av øyne for å da sammenligne hvilken stil du liker best.

Når jeg hadde dårlig råd prøvde jeg å finne en alternativ concealer. Jeg testet ut alle "budsjettconcealere" som fantes i butikken. Jeg har tørr hud og liker derfor at concealeren skal være litt fuktig og kremete. Da fant jeg frem til denne: Mastertouch Under Eye Concealer fra Max Factor.

Skjekk fargetonen på overflaten av hånden din for å se hvilken passer deg best til nettopp din hudtone.


Øyenskygge er noe man alltid trenger i flere farger. En øyenskygge varer også veldig lenge. Men busjettips kommer her: Make-up Factory øyenskygger selger i f.eks. forpakninger på 4 fargetoner og koster mindre. Sitter godt og er et bra alternavit.

Make-up factory har også koster til å legge på make-up. Jeg synes disse ser litt bedre ut enn de fra H&M. Mens de fra H&M er vel billigere, så sitter alle hårstråene på min kost ennå.
Kostene er fine å bruke til å kunne legge på øyenskyggen pent.

Eyeliner finnes i billigere alternativ også. De jeg har prøvd selv av billigere alternativ sitter nok ikke like godt, i alle fall ikke på våtlinjen. Men er er likevel en bryant som er god å bruke, fra LÓreal Paris

Vippetang får man også vanligvis kjøpt hos  H&M som det billigste alternativet. Mot andre som hos Estetique. Der kan du også velge manuell(som vist nedenfor) eller elektrisk. Jeg har hørt elektrisk skal være bra. Men minus med den er at den bør ikke brukes hver dag ettersom den kan slite på vippene, nesten som en rettetang kan slite på håret.

Når du føler at vippetangen er slitt kan du bytte ut gummien som sitter på insiden. Det vil vanligvis være billigere enn å kjøpe ny vippetang.

Som dere allerede vet, finner vippetang i forskjellige utgaver. Her er noen av de andre:
Den elektriske, denne er fra Blinc.Denne er fra ucables.com


Maskara i budsjettalternativ har jeg ikke brukt på en god stund. Og kan ikke komme på noen jeg syntes var bra. Men jeg har hørt fra flere at The Colossal Volum Express Mascara fra Maybelline skal være bra. Billig er den også. (Jeg selv er egentlig ikke så stor fan av Maybelline. Men verdt et forsøk?)
Rouge, syntes Express Blusher Stick fra Isa Dora var veldig grei.Pudder
Må inrømme at nå vet jeg ikke lenger hvilket pudder i budsjettvarianten som er bra. Så det må dere nesten teste ut selv. Bare pass på at den ikke blir for brun. Pudder burde ikke være mørkere 2-3 nyanser enn din egen hudfarge. Når dere tar på masse pudder i ansiktet for å bli brunere (og det blir dere), så husk på halsen og ørene også. Og evt i utringingen. For å skjekke om det ikke har blitt for mye av det gode, legg til overflaten av hånden til ansiktet og sammenlign hudtonen. Er det for stor kontrast, kan du fort se oversminket ut. Og da hjeper det ikke å sminke hendene også ettersom du kommer til å vaske de i løpet av dagen uansett.

Da tar du heller på selvbruner på hendene til neste gang. Jeg anbefaler den i sprayform. For velger du den i en annen variant kan det blir vanskelig å fordele selvbruneren gjevnt over hendene sån at det skal se naturlig ut..også ettervert som den tørker inn.

Jeg har prøvd selvbruner fra natural tan som et billig alternativ. Husk på å holde flasken på 1/2 meters avstand når du spayer for å få et gjevnt resultat!
 Lip Gloss

Det finner mange lip glosser i forskjellige varianter som er billige. Men når dere skal skjekke om den er bra er det dette dere skal se etter; jo mer klissete/seig den er, desto bedre skal den sitte.

Og vårens trend for lepper er nyanser i rosa og korall. Kanskje ikke så rart siden det vil se bra ut på de fleste hudtonene, spesielt på en solbrun hud. Eller også for jenter som er født solbrune ;) Min favoritt er korall.

Leppestift fra Makeup FactoryHvor finner man disse produktene?

H&M selger sminke i sine forhandlere
Make-up Factory hos Cubus
Max Factor og L´Oreal hos Cubus og Vita
Isa Dora hos Cubus, H&M og Vita(?)
Maybelline hos Cubus, Lindex(?), H&M og Vita
natural tan hos Vita

Feel free to be YOU!

Enjoy girls,

Xoxo Julie
6 kommentarer

Ch1ll.no

13.03.2010 kl.15:25

Hei!

Jeg anbefaler deg å besøke http://ch1ll.no og registrere din blogg for å bli anbefalt og anbefale andre og kom selv på topplisten!

MARLENE FJELLTUN DYB

13.03.2010 kl.15:25

jeg liker ikke den elektriske vippetangen:S funker dårlig. Bra innlegg btw

Piaamm

13.03.2010 kl.15:26

SI DIN MENING - HAR ALDER NOE Å SI ? på min blogg www.piaamm.blogg.no

mlkid the one and only

13.03.2010 kl.15:29

fin blogg:)

Vilde

13.03.2010 kl.15:36

oi, artige vippetanger! :P

Katarina

13.03.2010 kl.15:43

Nå fikk jeg lyst på ny sminke, haha :)

Skriv en ny kommentar

hits