Make-up step-by-step

Jeg hadde tidligere laget en liten sminkeveiledning til moren min i form av en step-by-step-brosjyre. Etterhvert fant jeg ut at det var flere av mine venner som ville gjerne lære mer om sminke. Det er sikkert også flere av dere der ute som vil ha noen gratistips ;) Og nå som jeg også har fått meg blogg, tenkte jeg det vil være en fin anledning å dele denne "brosjyren" med dere også! :)  Bildene som jeg hadde redigert til brosjyren får jeg dessverre ikke lagt inn her. Men har mulighet til å sende de over (eller forklare nærmere) ved forespørsel.

OBS: husk at jeg ikke er noen make-up artist og har heller ikke tatt noe utdannelse eller kurs i make-up. Derfor må dere lese den med noe forbehold.Grunnlaget er viktigst

-Er ikke vits å ha på hvitt maling når "veggene" er ugjevne - derfor kommer basisen på huden alltid først

- Legg på concealer rundt øyne. (ikke bare på de mørke ringene under. Det kan være like greit, ettersom man samtidig lager en basefarge før man legger på øyenskyggen.) Ha også litt rundt nesevingene. Det er som regel her vi har mørke områder.
 Husk: å gjevne ut kremen så det ikke blir zebra-striper. Concealeren kan gjerne være litt lysere enn din egen hudtone og foundation.

- Legg på foundation over hele ansiktet. Ha på mer concealer om nødvendig.

Concealere
Verdens mest solgte concealer etter det jeg har hørt er Touche Eclat fra YSL


Concealeren fra Dior er ganske lik i konsistensen og i prisen. Sitter på veldig bra og gir en naturlig effekt.


Jeg har brukt opp flere stykker av begge typene ovenfor. Men tenkte jeg skulle prøve noe nytt. Den jeg bruker nå er noe mer dekkende og gir kanskje mer fake-effekt siden jeg liker å ha den litt lysere enn min egen hudtone.
Ceramide skin smoothing concealer. Pass på at du lar kremen trekke inn godt før du legger på denne. Da kan den bli noe stripete. Men ellers fin.


FoundationsDiorskin Pure light. Denne har jeg brukt et par flasker av allerede. Gir huden fin glød og det føles bra å ha den på. Jeg liker også at den har SPF på 15, noe som innebærer at den vil kunne beskytte huden din mot PC-stråler, kulde(?), sol og forurensning.


En annen type jeg liker er Vitalumineries fra Chanel. Men det kan gi noe iriterte øyne, så vær forsiktig når du legger den på. Den har også SPF 15.Øyne - en sentral del av make-upen

- Legg først på en base med en lys øyenskygge fra vippene og nesten opp til brynet. Rett under brynet kan du bruke den lyseste øyenskyggen (kan være lysere enn basen) på brynbenet for å fremheve øyenbryn og gi øynene et løft. Du kan også bruke en spesial brynblyant for mer effekt. (Selges f.eks. på Estetique på Palleet).

- Nå kan du legge på den øyenskyggen du ønsker fra vippene og til globallinjen. Globallinjen finner du på øyelokket mellom brynbenet og selve øyet.

- Etterpå legger du en litt mørkere skygge langs globallinjen. Du kan nesten forme øynene og få den til å se større- eller smalere ut visuelt. Det kan du gjøre ved å leke deg litt med å ikke legge den mørke skyggeg akkurat der den ?skal? være. For mørke farger skaper skygger og forminsker, mens lyse utvider og fremhever. Har du tunge øyelokk, legger du den mørke skyggen litt over selve globallinjen. HUSK: alltid å gjevne ut fargene for å unngå en skarp overgang.


Her er det to eksempler på hvordan man kan legge på den mørkere øyenskyggen.Neste steg for øyne er eyeliner.

Denne trenger du ikke å bruke hvis du bare vil ha en naturlig look.

-Har du en våt eyeliner lager du en tynn strek tett inn til de øverste øyevippene. Samme kan du gjøre hvis du har en liner i blyant-form. Denne vil gi et mykere inntrykk og kan både brukes på over- og undervippene. Og/eller på våtlinjen(mellom selve øyeeplet og de nedre vippene).

Jeg har brukt mye denne eyelineren fra Lancome. Sitter på veldig godt, også på våtkanten.- Så vippetang for å bøye vippene før du tar på maskara.

Finnes i både dyre og billige utgaver.- Ta på maskara
både oppe og nede.

Her er mine faforitter:

Velger du denne maskaraen fra YSL i vannfast utgave, så sitter den på ca hele dagen mens du bader. (Husk at det er lettere å få av vannfast maskara når du bruker varmt vann og oljebasert sminkefjerner ;)

Hypnose fra Lancome

LÉxtreme fra Lancome
- Ikke tegn, men fyll ut brynene med en øyenbrynsblyant. Den bør ikke være mørkere i mer enn to toner enn hårfargen din.

Estetique på Palleet har også begynt å selge øyenbrynsytstyr i diverse utgaver og fargetoner, fra Anastasia Berly Hills. Anbefales.Så resten av ansiktet

- Ta på rouge. Lysere rouge fremhever kinn. Men du kan også skape skygger for å skille ut ben og på den måten kan du "forme" ansiktet litt.

Nå er du nesten ferdig.- Ta på pudder i pannen, neseryggen, kinnene og haken. La det se naturlig ut som om du har vært ute i solen ;)
Du skal prøve å oppnå ansiktsformen som masken, som omtales som "det perfekte ansiktet". Derfor skal du prøve å skjule de kantene du har for mye av ved å legge på mørkere pudder/rouge der. Og fremheve igjen med lysere pudder, concealer eller highlighter, det du vil fremheve.Et av de mest solgte pudder? Terracotta pudder fra Guerlain

Min favoritt highlighter. Har den i den lyseste varianten :)
-Avslutt med leppene ved å påføre f.eks. lipgloss

Print dette ut og ha det på badet! :PSend meg gjerne inn spørsmål dersom dere lurer på noe eller vil at jeg skal utvide noen av punktene. Evt om det er noe annet dere vil jeg skal ta opp.

Xoxo Julie

9 kommentarer

Bøtta Pedersen

09.03.2010 kl.00:24

Takker :-)

Julie Sara

09.03.2010 kl.10:13

Bøtta Pedersen: ;)

Jenni

09.03.2010 kl.11:29

Takk for tips=)

0da

09.03.2010 kl.11:31

U GOO GIIRL! Haha :-) <3 Nice tips!

Renate

09.03.2010 kl.11:38

nice:-)

kine

09.03.2010 kl.15:34

kult Julie, bra forklart- til&med jeg kan fölge denne.. hva heter den vannfaste mascaraen fra ysl? den fikk jeg lyst på;)

Julie Sara

09.03.2010 kl.20:04

kine: Takk :) Da var målet om at alle skulle kunne lese artikkelen oppnådd!

Maskaraen heter Yves Saint Laurent Mascara Aquaresistant ;)

Hilsen Julie

karina

03.03.2011 kl.21:58

wow så bra blogg men du det øyebryns sette er det paleet i oslo du mener ???

Julie Sara

26.03.2011 kl.10:49

karina: ja, jeg mente det ;)

Skriv en ny kommentar

hits